Крайни резултати в Лигата на конференциите, вижте кои отбори се класираха напред

След куп интересни мачове станаха ясни участниците в 1/8-финалите на Лигата на конференциите, които трябваше да минат през плейофния кръг. Мястото си в следващия кръг на елиминациите заслужиха Андерлехт, Лацио, Шериф (Тираспол), АЕК (Ларнака), Базел, Фиорентина, Лех (Познан) и Гент. Двата белгийски тима се нуждаеха от дузпи.

Жребият за 1/8-финалите ще е в петък от 14:00 часа. Въпросните осем тима ще са непоставени и няма как да се паднат един с друг, а ще изтеглят за съперник някой от победителите в групите от есента: Уест Хам, Ница, АЗ Алкмаар, Слован (Братислава), Виляреал, Юргорден, Истанбул Башакшехир и Сивасспор. Има условие, че отбори от една държава не могат да се срещнат на този етап. 

Българският шампион Лудогорец беше елиминиран от Андерлехт след изпълнение на дузпи. В първия мач “орлите” победиха в Разград с 1:0, но на белгийска земя отстъпиха с 1:2, а после при ударите от бялата точка не вкараха нито веднъж.

Лудогорец потъна при дузпите срещу Андерлехт след 120 минути люта битка

Друг балкански отбор - Партизан (Белград), записа домакински провал и отпадна, след като отстъпи с 1:3 на Шериф (Тираспол) в Белград. В първия мач сърбите бяха спечелили с 1:0, но сега се издъниха. 

Шериф поднесе една от изненадите и изхвърли Партизан от Европа

Лацио не впечатли срещу ЧФР Клуж, но все пак не допусна изненада на реванша в Румъния и след 0:0 се класира напред. Римляните бяха спечелили първия двубой с 1:0.

Лацио не се огъна в реванша срещу румънския шампион

АЕК Ларнака също като "орлите" от Рим стигна до 1/8-финалите след 0:0 в ответната среща с Днипро-1 и успех с 1:0 преди това. 

АЕК задържа преднината си от първия мач срещу Днипро-1

След комфортното 4:0 в първата среща Фиорентина позволи на Брага да вкара два гола, но до изненада не се стигна и италианците "укротиха" съперника за крайното 3:2.

Фиорентина трябваше да прави пълен обрат срещу Брага

Само един гол в двете срещи определи кой измежду Лех (Познан) и Бодьо/Глимт да продължи напред, като това се оказаха поляците, които спечелиха реванша на свой терен с 1:0.

Лех (Познан) спечели реванша и отстрани Бодьо/Глимт

Щастливи се оказаха и футболистите на Базел, които с две "чисти" попадения у дома успяха да заличат пасива си от 0:1 срещу Трабзонспор. 

Базел се затрудни, но все пак елиминира Трабзонспор

До най-късно през нощта продължи битката между Гент и Карабах, като и тук дузпи определиха осминафиналиста. В случая това са домакините от Белгия.

Гент също като Андерлехт трябваше да се мъчи с дузпи

Още от Футбол свят

Виж всички