Танак увеличава преднината си на рали Финландия

Пилотът на Toyota От Танак увеличава преднината си на рали Финландия след първите съботни етапи. Той бе най-бърз в тях и надгради преднината си от 5.4 сек спрямо Мадс Остберг (Citroen), с която завърши петъчния състезателен ден.

В съботната сутрин Танак даде всичко от себе си и доминира във всяка една от състезателните отсечки, а преднината му нарасна до 23.7 сек. Въпреки че не бе способен да настигне Танак, Остберг бе най-бърз от всички останали и има аванс от 20.9 сек пред третия пилот Яри-Мати Латвала с втората Toyota. Третата Yaris на Есапека Лапи напредна от осмата до петата позиция. Вчера вечерта и днес сутринта той изпревари съотборниците във Ford Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Теему Сунинен. Следващата му цел е четвъртата позиция на пилота на Hyundai Хейдън Падън.

Никой от пилотите на Ford не е доволен от представянето си. Ожие призна, че е направил грешка с настройките на автомобила, опитвайки се да извлече най-доброто от новия аеро пакет, който бе инсталиран единствено на неговия автомобил. Французинът все още е на седма позиция - с три места пред основния си конкурент за титлата Тиери Нювил, след като пилотът на Hyundai допусна грешка в петък и не успява да напредне от десетата позиция. Нювил, който е лидер в генералното класиране на WRC, изгуби доста време от деветия Крейг Брийн в съботната сутрин и разликата вече е в рамер на 44.4 сек.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти