Танак лети към победата, а Латвала натиска за второто място (видео)

Танак лети към победата, а Латвала натиска за второто място (видео)

Пилотът на Toyota От Танак ще стартира последния състезателен ден на рали Финландия от първа позиция с 40 сек преднина. Естонецът поведе още в петък, а малко по малко увеличаваше аванса си през целия съботен ден.

Основният конкурент на Танак - Мадс Остберг с обновения Citroen избра грешни гуми за няколко от отсечките и изгуби шансовете си за победа. Освен това съотборникът на Танак - Яри-Мати Латвала стопи своето изоставане до 5.4 сек и вече е залепен за Остберг на третата позиция, чакайки за грешка. Миналогодишният победител Есапека Лапи отмъкна четвъртата позиция от Хейдън Падън с Hyundai, с което в топ 4 намериха място и трите автомобила на Toyota. Лапи падна до десетото място в петък, след като колата му не запали веднага на старта на състезанието, но вчера спечели три от четирите етапа.

Следващите три места зад петия Падън са окупирани от автомобили на Ford с пилоти Теему Сунинен, Себастиен Ожие и Елфин Еванс.

Претендентът за титлата Ожие не бе способен да напредне изобщо по време на съботните отсечки. Той заяви, че новият аеро пакет, който бе инсталиран само на неговия автомобил за Финландия, не работи както трябва, като предполага, че може причината за това да е ограниченото време за тестове.

Ожие продължава да е с преднина от три места спрямо основния си конкурент за титлата във WRC и лидер в генералното класиране Тиери Нювил. Третият Hyundai с Андреас Микелсен е на 11-а позиция след петъчната катастрофа, но на час и половина от десетия Нювил, който засега взима последните точки от Финландия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти