Лидерът във WRC подписва нов договор с Hyundai

Лидерът във WRC подписва нов договор с Hyundai

Лидерът в генералното класиране на WRC Тиери Нювил е близо до новия си договор с Hyundai за 2019-а, но бъдещето на неговите съотборници остава неясно. Нювил, който има преднина от 21 точки спрямо Себастиен Ожие, даде да се разбере, че не иска да сменя отбора си и по всяка вероятност ще остане поне за още един – шести сезон с корейския тим.

В Hyundai остава и Андреас Микелсен, който е едва един от двамата пилоти заедно с От Танак (Toyota), който има договор за 2019-а. Мениджърът на отбора обаче отказа да уточни дали контрактът на Микелсен ще бъде за цял сезон или за избираеми кръгове. Микелсен кара с корейския автомобил във финалните три кръга миналата година, където показа много добра скорост и си заслужи договор. Кампанията му през 2018-а се оказа доста по-трудна, като норвежецът има само един подиум до момента.

"Екипът ни знае кои неуспехи са били по технически причини и кои по наша вина. Ние бяхме лидери на последните три макадамови състезания преди техническите проблеми. Въпрос на време е да се качим отново на върха. В този смисъл не съм притеснен. Правилните хора знаят какво се случва в отбора", сподели Микелсен.

Още от Моторни спортове

Виж всички