Citroen отправят оферти към Ожие за 2019-а

Citroen отправят оферти към Ожие за 2019-а

Citroen започнаха с отправянето на оферти към Себастиен Ожие за сезон 2019 в Световния рали шампионат (WRC). Френският тим иска петкратния шампион обратно при тях седем години след като те го пуснаха да си отиде заради полемиките му със звездата на отбора Себастиен Льоб. Сега, когато контрактът на Ожие с M-Sport Ford изтича, Ожие трябва да очаква предложения от всичките четири отбора в шампионата.

Петкратният шампион разкри по-рано, че предпочита да остане на сегашната си позиция, но не е сигурно колко лесно ще се договори за условията си.

Мениджърът на Citroen Пиер Будар, който изпита доста трудности със състезателната си двойка през сезона, заяви, че догодина е много вероятно отново да има промени в нея. Той потвърди, че провежда разговори със Себастиен Ожие, както и с други пилоти.

Една от основните причини Ожие да не се състезава със Citroen тази година бе свития бюджет от изпълнителния директор на PSA Group Карлос Таварес за WRC през сезон 2018. На въпроса дали сега тимът притежава парите, нужни за пилот от ранга на Ожие, Будар заяви, че не може да отговори.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти