Ожие ще задържи новите аеро елементи на автомобила си

Ожие ще задържи новите аеро елементи на автомобила си

Себастиен Ожие ще запази вярата си в новия аеродинамичен пакет на своя състезателен Ford Fiesta, въпреки че той не работеше както трябва по време на последния изминал кръг от Световния рали шампионат (WRC) - рали Финландия. Французинът ще използва новия аеро компонент в Германия този месец, като се надява да не се налага да разчита на помощ от своите съотборници, както стана през уикенда.

Ожие направи и доста промени по настройките в опитите си да изкопчи по-висока скорост, но това така и не доведе до желания резултат. Веднага след финала на състезанието плъзнаха спекулации, че Ожие ще се върне към стария вариант, докато новият ще претърпи допълнителни тестове. Петкратният шампион обаче потвърди, че ще запази автомобила такъв, какъвто е.

"Очаквахме да сме по-добри от това, което показахме. Миналата година във Финландия автомобилът ни се представяше на по-високо ниво. През 2017-а всеки пилот записа по една етапна победа, докато тази година не го направи никой", сподели Ожие.

Въпреки кошмарното си състезание, Себ намали с шест точки изоставането си в генералното класиране от Тиери Нювил (Hyundai) и вече има 21 точки за наваксване.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти