Танак увеличава преднината си на рали Финландия

Танак увеличава преднината си на рали Финландия

Пилотът на Toyota От Танак увеличава преднината си на рали Финландия след първите съботни етапи. Той бе най-бърз в тях и надгради преднината си от 5.4 сек спрямо Мадс Остберг (Citroen), с която завърши петъчния състезателен ден.

В съботната сутрин Танак даде всичко от себе си и доминира във всяка една от състезателните отсечки, а преднината му нарасна до 23.7 сек. Въпреки че не бе способен да настигне Танак, Остберг бе най-бърз от всички останали и има аванс от 20.9 сек пред третия пилот Яри-Мати Латвала с втората Toyota. Третата Yaris на Есапека Лапи напредна от осмата до петата позиция. Вчера вечерта и днес сутринта той изпревари съотборниците във Ford Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Теему Сунинен. Следващата му цел е четвъртата позиция на пилота на Hyundai Хейдън Падън.

Никой от пилотите на Ford не е доволен от представянето си. Ожие призна, че е направил грешка с настройките на автомобила, опитвайки се да извлече най-доброто от новия аеро пакет, който бе инсталиран единствено на неговия автомобил. Французинът все още е на седма позиция - с три места пред основния си конкурент за титлата Тиери Нювил, след като пилотът на Hyundai допусна грешка в петък и не успява да напредне от десетата позиция. Нювил, който е лидер в генералното класиране на WRC, изгуби доста време от деветия Крейг Брийн в съботната сутрин и разликата вече е в рамер на 44.4 сек.

Още от Моторни спортове

Виж всички