Пламен Константинов намери заместник на Фабиан Дзизга в Локомотив

Българският наставник на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов намери заместник на напусналия основен разпределител Фабиан Дзизга.

Двукратният световен шампион с Полша от 2014 и 2018 година Фабиан Джизга напусна шампионите след 2 сезона в Новосибиррск.

На неговото място Локомотив ще привлече опитният 36-годишен плеймейкър Игор Колонидский, който от 2014 до 2020 година бе част от Факел (Новий Урегой), научи

Sportal.bg.

Игор Колодинский, който е роден в Магдебург (Германия) е световен вицешампион в плажния волейбол от Гщад от 2007 година с Дмитрий Барсук, вече е подписал договор с тима от Новосибирск и се очаква съвсем скоро той да бъде обявен, научи Sportal.bg.
Игор Колодинский напусна Факел
През следващият сезон Пламен Константинов ще разчита първи разпределител на Локомотив да е Константин Абаев, който направи много силен минал сезон, а преди това игра и в родния Монтана. Опитният Игор Колодинский ще е втори избор на Пламен Константинов в тима от Новосибирск, който ще участва и в Шампионската лига.

Локомотив (Новосибирск) бе обявен за шампион на Русия, след като спечели редовния сезон, а после Суперлигата на Русия бе спряна, заради пандемията от коронавирус.

Шампионският състав на Локомотив напуснаха вече Фабиан Джизга, Константин Бакун, Артьом Ермаков и Павел Захаров, а като ново попълнение в Новобисирск бе представен сръбският диагонал Дражен Луборич.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти