Теди Салпаров: COVID-19 няма да повлияе на финансите в Русия

Теди Салпаров: COVID-19 няма да повлияе на финансите в Русия
Газпром-Югра привлече реализатор №1 в Шампионската лига
Газпром-Югра привлече реализатор №1 в Шампионската лига

Редуцирането на бюджетите заради COVID-19 няма да се отрази пагубно на едно от най-силните и най-богатите волейболни първенства – Суперлигата на Русия. Това Мнението е на българското либеро и вече бивш национал Теодор Салпаров, който говори за предаването по NOVA "На кафе". През този сезон Салпаров беше част от руския Газпром-Югра (Сургут), а сега в дните на социална изолация той прекарва времето си със своето семейство на българското Черноморие.
В Русия признаха Пламен Константинов за треньор №1 на сезона
Теодор Салпаров призна, че е имал късметът да се прибере в България във възможно най-добрият момент, за да се изолира в родината си. От клубното ръководство на Газпром-Югра са оказали пълно съдействие и разбиране към желанието на бившия вече български национал да се завърне в родината си. Не така стоят нещата, обаче с бившият селекционер на България Пламен Константинов, който няма как да се прибере у нас.
Газпром-Югра с много висока оценка за играта на Теодор Салпаров
Салпаров заяви, че се очаква с по около 10% свиване на бюджета на клубните отбори в Русия, но това не би оказало голямо влияние в спорта, тъй като и в момента се правят силни чуждестранни трансфери.

"Трансферите продължават във волейбола. Големите отбори селекцират чужденци и си правят отборите. Да се отрази с до 10% на бюджетите, но няма да е такава фрапантна разликата за чужденците", коментира Теди Салпаров.

По отношение на разпространението на COVID-19 в Русия Салпаров разкри, че информацията, която достига до него е все по-тревожна. "Аз вече ще стане почти месец откакто се прибрах. Съумях да го направя преди да затворят летищата и преди да стане сериозно положението с коронавируса в Русия", призна българското либеро.

Все пак, Теодор Салпаров е уверен в оптимистичното развитие на ситуацията. "Мисля, че Господ ни е дал някакви изпитания и ние трябва да се преборим с тях", завърши Салпаров.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички