Българско волейболно трио успешно се завърна от Русия

Българско волейболно трио успешно се завърна от Русия
Пандемията заклещи български треньор в Русия
Пандемията заклещи български треньор в Русия

Българско волейболно трио най-накрая изпита радостта да се завърне на родна земя, след като повече от месец пребивава принудително в Русия по време на наложената карантина заради пандемията от коронавирус.
Тодор Скримов остава в Енисей
Националът Тодор Скримов, който игра за Енисей (Красноярск) и остава в този клуб и за следващия сезон, бившият селекционер на мъжкия национален отбор на България - Пламен Константинов, който изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа титла в руската Суперлига, и бившият национален селекционер на девойките на България Страхил Балов, който е треньор на подрастващи в Белогорие (Белгород) пътуваха заедно, като успяха благополучно да се завърнат у нас. Полетът от Москва бе на 2 май, като тримата вече са под карантина.
Константинов: Планирам да се прибера в България, но може би с ферибота Варна - Иличовск
"Искам да изкажа моите огромни благодарности към Пламен Константинов. Без него нямаше да успея да се завърна", коментира развълнувано за BGvolleyball.com Страхил Балов. "Пламен ми се обади и ми каза, че има изпратен самолет от България за прибиране на наши сънародници. Може да се каже, че извадих и късмет, защото тези дни имаше един вътрешен полет от Белгород до Москва и аз го хванах. А Тодор Скримов например е чакал два-три дни на хотел в Москва за този полет за 2 май. А на летището в Москва истинско мъртвило…Русия още не е отворила въздушното си пространство за международни полети. Ако не беше Константинов не знам още колко време щях да остана на руска земя", допълни Балов.

Той разказа още, че почти не са усетили полета от разговори и основно от сладките приказки на Пламен Константинов. "Живи и здрави сме всички, а сега влизаме в задължителната карантина, но ще мине леко, защото сме у дома", допълни още Балов.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички