Гледай на живо

Спортист (Своге) притисна Берое, но след късна драма и отменен гол с ВАР заралии запазват елитния си статут - отзивите на живо от стадион "Ивайло" след 1:0

Официално: Фабиан Джизга се завърна в Ресовия

Официално: Фабиан Джизга се завърна в Ресовия

Един от най-добрите разпределите в света полякът Фабиан Джизга се завърна в местния гранд Асеко Ресовия (Жешув), съобщиха официално на сайта на клуба. Договорът на плеймейкърът ще бъде за две години.

Двукратният световен шампион с Полша от 2014 и 2018 година Джизга стана шампион на Русия с Локомотив (Новосибирск), но след 2 години в тима воден от Пламен Константинов, реши да напусне.

30-годишният Фабиан Джизга се завръща в полската Plus Liga след 3 години, носейки отново фланелката на Ресовия, който през новия сезон ще бъде воден от италианския специалист Алберто Джулиани. Разпределителят игра за Ресовия от от 2013 до 2017 година, като стана шампион на страната през 2015-а и игра два пъти във финалната четворка на Шампионската лига (2015 и 2016). Тогава в Ресовия играеше и българският национал Николай Пенчев.

Пламен Константинов намери заместник на Фабиан Дзизга в Локомотив
Пламен Константинов намери заместник на Фабиан Дзизга в Локомотив

Отборът от Жешув вече удължи договора си с друг разпределител от "Дружина полска" Марчин Коменда, а се очаква в тима да бъде още един опитен разпределител Павел Воицки. В тима се завръща и младият французин от полски произход Никола Шершен, който игра под наем в МКС Слепск Малов (Сувалки).

Има слухове също така, че от Ресовия подготвят нова трансферна бомба с привличането на френския диагонал и национал Стефан Бойер от италианския Калцедония (Верона). В полезрението на отбора е и Бартош Кволек от ВЕРВА (Варшава).

Още от Волейбол

Виж всички