Пламен Константинов остава в Локомотив още 4 години

Пламен Константинов остава в Локомотив още 4 години
Пламен Константинов намери заместник на Фабиан Дзизга в Локомотив
Пламен Константинов намери заместник на Фабиан Дзизга в Локомотив

Бившият селекционер на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов, който изведе руския Локомотив (Новосибирск) до шампионската титла в местната Суперлига, е удължил договора си с клуба. Новото споразумение на Константинов е за четири години, съобщиха от Локомотив на официалния си сайт.

Константинов отиде в Локомотив (Новосибирск) през 2016 година и още през първия сезон успя да спечели медали от всички турнири, в които участва с новия си отбор: победа за Купата на Сибир и Далечния Изток, сребро от Купата на Русия и бронз от първенство на Русия.

На следващата година Локомотив стигна до финалната четворка за Купата на Русия, а в Шампионската лига стигна до фазата на финалната шестица. През следващия сезон тимът от Новосибирск зае 5-о място в руското първенство, но се завърна в европейските клубни турнири. За Купата на Сибир и Далечния Изток Локомотив остана втори

През изминалия сезон Локомотив под ръководството на Пламен Константинов стана шампион на Русия за първи път в своята история, като за първи път спечели и редовния сезон. "Железничарите" си върнаха трофея за Купата на Сибир и Далечния Изток и стигнаха до полуфиналите на втория по сила евротурнир за Купата на CEV.

Още от Волейбол

Виж всички