Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Максим Михайлов с остри нападки към Самелвуо и натурализираните играчи

Максим Михайлов с остри нападки към Самелвуо и натурализираните играчи
Зенит (Казан) с нова “перестройка! Владимир Алекно се завръща
Зенит (Казан) с нова “перестройка! Владимир Алекно се завръща

Една от звездите на волейболния гранд Зенит (Казан) и националния отбор на Русия Максим Михайлов се изказа доста остро за селекционера на "Сборная" Туомас Самелвуо и за това натурализирани играчи да играят за Русия. Михайлов направи това по време на видео чат с бившия си съотборник и партньор в националния отбор Юрий Бережко в Instagram.
Руската МАТЧ ТВ: Константинов - треньор на годината, Локо (Новосибирск) - откритие и отбор!
"Лично аз съм против натурализираните играчи и не бих им позволил да играят за други отбори. Ако говорим за кубинци, тогава те израснали и са се създали като играчи в друга държава. Или трябва да играят за Куба, или да играят само за клубни отбори. Да защитаваш честта на една страна и да печелиш за нея, а след това да отиваш в друга, да целуваш друг флаг, да слушаш друг химн и освен това да заемаш мястото на един от местните играчи, мисля, че това не редно. Въпреки, че няма консенсус по този въпрос", заяви Михайлов.

"Самелвуо е добър треньор, но се доверява твърде много на играчите. Той трябва да се приспособи към руската реалност, да се научи да бъде по-твърд понякога. Той не може да го направи. Когато заради микротравма или умора играчите не искат да тренират, той не може да принуди никого да го направи. И се оказва, че тренировката се превръща в цирк, в нещо несериозно. Не можете да извлечете никаква полза от такава тренировка. Трябва да свикнете до известна степен с манталитета на страната, в която работите. Оставете някои от техните малки европейски неща, въведете наказания, ако играчите не изпълняват указанията. В това отношение той като цяло е мек. На някого им подхожда това отношение, но не на всеки. Ако поне трима или четирима играчи не подхождат сериозно по време на тренировка, тя се превръща в цирк. Не е много интересно за другите играчи", сподели още диагоналът на Зенит.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички