От лагера на Кобрата искали да спрат мача

От лагера на Кобрата искали да спрат мача

От лагера на Кубрат Пулев са искали да хвърлят бялата кърпа и да прекратят срещата срещу Антъни Джошуа. Това призна един от треньорите на Кобрата - Михаил Таков. Той разкри, че в един момент зад него са призовали да се спре двубоят, като дори е имало опит да се стигне до ринга, което да доведе до дисквалификация с цел предпазване здравето на Пулев.

“Ситуацията бе сложна. Ако Кубрат бе казал, че иска да прекратим срещата, тогава щяхме да го направим. Но иначе аз няма как да хвърля бялата кърпа. Наистина имаше доста критични моменти. Но има и нещо друго, което трябва всички да признаем и да отчетем. Кубрат показа, че е непримирим. В условията, в които бе поставен, той направи повече, отколкото бе възможно. Наистина до последно е крил за заразяването с коронавирус. Помислете само - Григор Димитров се възстановяваше месец от болестта, а още два му бяха нужни, за да си върне формата. Да очакваме Кубрат да се справи с това за три седмици?! Не знам как е станало заразяването, защото докато бяхме заедно на Белмекен, всичко беше наред. След това те заминаха за Варна и явно в този период се е случило нещо”, заяви Таков пред “Тема Спорт”.

Един от най-успешните ни треньори, който два пъти е избиран за №1 на България, допълни, че Кубрат е изпитвал затруднения с намирането на дистанцията.
“Това разби играта му и след това беше трудно да правим промени. Въпреки загубата той извади голямо сърце и сега важното е, че е добре”, каза още Таков.

Още от Бойни спортове

Виж всички