Димитър Мутафов: Кубрат Пулев е легенда, едва ли скоро ще имаме такъв боксьор

Димитър Мутафов: Кубрат Пулев е легенда, едва ли скоро ще имаме такъв боксьор
Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)
Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)

Легендарният боксов треньор Димитър Мутафов, чиито възпитаници са 7 европейски шампиони, се включи в предаването "Тази неделя" с коментар след двубоя Пулев - Джошуа за световната титла в тежката категория. Мутафов заяви, че Кубрат вече е легенда и трябва да се гордеем с представянето му, въпреки загубата.

Пулев бе нокаутиран в деветия рунд пред 1000 души в "Уембли Арина" в Лондон. Поражението е едва второ за него в професионалната му кариера. Предишното дойде през 2014 г., когато загуби от легендата Владимир Кличко в първата си битка за световния връх.

"Според мен трябва да се гордеем с този легендарен български боксьор в тежка категория - Кубрат Пулев, защото скоро едва ли ще имаме такъв, който е претендент вече три пъти за титлата световен шампион. Тази империя, наречена Англия, има толкова много тежки боксьори, че Джошуа може да избира спаринг партньорите си всеки ден, всеки час - когато иска. При нас тежките боксьори са Кубрат и един-двама аматьори, които трудно могат да му помагат. Щабът на нашето момче, нашия легендарен боксьор, не можа да намери такива партньори и не можа да види как новият Джошуа, с ъперкъти, успя да реши мача още във втория-третия рунд. Това не знам дали беше случайно или много тренирано.", каза Мутафов, който се включи от

"Трябва да се гордеем, защото изкара 9 рунда, а много от боксьорите, които се изправяха срещу Джошуа за титлата, не можаха да изкарат и няколко рунда."

"И двамата искаха така да направят, че да нервират другия. А знаете - нервиран човек не може да мисли, не може да разсъждава. Така се получи, че не беше много приятна тази обстановка. Такива големи боксьори сигурно понякога искат да направят и уличен бой, което не е много красиво."

"Той беше много добре подготвен физически, но според мен заради този коронавирус спортната му форма отива надолу с проценти. Хвала на момчето, че издържа до деветия рунд с един боксьор, който ще надмине може би дори Майк Тайсън със силата на ударите, техниката, тактиката и доста други качества, които притежава.", смята Мутафов.

btvnovinite.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички