Откривателят на Кубрат: Пулев може да се бие за европейската корона

Откривателят на Кубрат: Пулев може да се бие за европейската корона

Дьоринг привлече Кобрата в тима на "Зауерланд" през 2009-а

Мениджърът на Кубрат: Пред него има много опции
Мениджърът на Кубрат: Пред него има много опции

Откривателят на Кубрат Пулев за професионалния бокс Хаген Дьоринг смята, че е време българският боксьор да помисли за бенефис. Според него е много трудно Кобрата отново да достигне до мач за световната титла в позиция на официален претендент.

"Ще му трябват поне 3 години - коментира за "България Днес" Дьоринг. - А това е много трудно. Но може да се бие за европейската корона в един финален мач. Това ще бъде отличният момент да се оттегли."

Според Дьоринг Джошуа е бил по-добрият боксьор в мача.

"Когато Кубрат беше свален в 3-ия рунд, мислех, че няма да оцелее, но той успя - допълни своя анализ известният немски мачмейкър. - Джошуа беше по-голям, по-силен. Пулев започна да го цели със своята деснячка в шестия и седмия рунд. Но тези удари не се отразяваха на шампиона."

Дьоринг потвърди и информациите за заболяването на Ули Вегнер.

"В последните седмици никой не може да се свърже с Ули. Той има доста приятели, с които общуваше всеки ден. В един момент спря да си вдига телефона - допълни Хаген Дьоринг. - Никога не е добре, ако треньорът, на когото разчиташ, го няма. Ули вече не е чак толкова млад и винаги може да се случва да отсъства заради болест или нещо друго. Не съм сигурен дали щеше да промени нещо, дори и да беше на мача."

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти