Кобрата: Ако Джошуа е мъж на място, би ми дал реванш

Кобрата: Ако Джошуа е мъж на място, би ми дал реванш

Кубрат Пулев проговори публично за първи път след претърпяното поражение с нокаут в 9-ия рунд в битката за три от четирите световни титли в тежка категория Антъни Джошуа. 

Еди Хърн: Мачът трябваше да бъде прекратен в третия рунд (видео)
Еди Хърн: Мачът трябваше да бъде прекратен в третия рунд (видео)


“Ако Джошуа е мъж на място, би дал реванш, но едва ли ще стане. Защо да не водим преговори. Много интелигентни хора ми казват да не обръщам внимание на злобата. Но това не е важно, хорска злоба ще има винаги, нас няма да ни има, но злобата ще я има”, каза Кобрата пред bTV.

Очакванията обаче са Джошуа да проведе мечтания от всички британски фенове сблъсък срещу Тайсън Фюри, а следващият официален претендент на опашката за двубой с него е този на Световната боксова организация - Александър Усик.

“При мен емоциите винаги са различни, защото в началото приемам нещата нормално и после осмислям всичко. Има време за равностметки, но малко подготовката ни куцаше. Винаги съм самокритичен. 

Кобрата няма да се отказва, ще направи още няколко мача
Кобрата няма да се отказва, ще направи още няколко мача


Никога не съм казвал, че някой за нещо ми е виновен, аз съм си виновен за всичко. Това е спорт, не трябва да го превръщаме във война или нещо лично. Трябва да се придържаме към спорта.

Джошуа не ме е изненадал с нищо, яд ме е, че можех, а не можах да го победя, защото не бях подготвен достатъчно добре. Донякъде изпълних тактическите указания. Няма да детайлизирам, отрази се липсата на треньора ми, защото той е много опитен и е човек с много знания.

Не ми се говори за коронавируса, няма да търся оправдания и извинения. Казвам, че като цяло подготовката не беше на достатъчно добро ниво. Нищо повече от мен не беше и можех да го победя. 

Хубаво е усещането да съм човекът, който е предизвикал такива вълнения, радвам се, когато предизвиквам хубави емоции. Както винаги продължаваме напред - с усмивка.  

Боб Аръм: Антъни Джошуа не впечатли срещу Пулев, не е заплаха за Фюри
Боб Аръм: Антъни Джошуа не впечатли срещу Пулев, не е заплаха за Фюри


Хюи Фюри ме е предизвикал? Няма проблем, готов съм и пак ще го бия. Едва ли ще стане, но ако Джошуа е мъж на място, би дал реванш. 

Какво ми беше на поведението преди мача? Поне пет пъти казах на Джошуа, че го уважавам, но че ще го победя. Какво трябваше да кажа, много ми е интересно?! Каквото съм казал съм, го мислил, аз съм такъв. Всичко е супер. Каквото съм преценил, съм го направил по такъв начин. Седя зад думите си и не съм човек, който ще се чувства виновен от действията си. Всяко мое действие е плод на решение, няма да почна да се оправдавам сега. Аз съм мъж. 

От лагера на Кобрата искали да спрат мача
От лагера на Кобрата искали да спрат мача


Критики не чета, нямам време да чета социалните мрежи. Знам, че повечето хора са ме подкрепили, аз благодарих на всички, които желаеха моята победа и я приемаха за лична. Злобата не е важна, тя ще я има винаги. Важни са хората, които оценяват труда, а иначе винаги ще има такива, дето рушат. Умните хора не трябва да гледат злобата, аз гледам позитивното и истинското. Критиката трябва да бъде истинска и точно на място, тогава ще се вслушам в нея. От всичко си вадя уроци, така правят интелигентните хора. Дори при разговори с хора си вадя извод, затова се правят анализите, не е въпросът кой е виновен и невинен, само така ще се развиваме”, каза още Пулев пред bTV.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти