Далаклиев: Критиците, ако изминат и два дена от пътя на Кобрата, ще се откажат (видео)

Далаклиев: Критиците, ако изминат и два дена от пътя на Кобрата, ще се откажат (видео)

Ако изминат дори само два дена от пътя на Кубрат Пулев, половината критикуващи го за загубата от Антъни Джошуа в битката помежду им за световната титла в тежката категория на бокса веднага ще се откажат. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV Детелин Далаклиев - последният българин, стъпил на световния връх в този спорт.

Той добави, че очаквал повече от Кобрата, но в Лондон последният е бил сам срещу Англия - една държава, в която се работи много по-професионално. Детелиев отдаде поражението и на психическата умора от желанието на Кубрат да постигне нещо голямо, да се възползва от шанса си.

21 Детелин Далаклиев, Младен Манев и Григор Саруханян в студиото на Sportal.bg преди MAX FIGHT 43
Еди Хърн: Мачът трябваше да бъде прекратен в третия рунд (видео)
Еди Хърн: Мачът трябваше да бъде прекратен в третия рунд (видео)

Пулев бе нокаутиран в деветия рунд пред 1000 души в "Уембли Арина". Загубата е едва втора за него в професионалната му кариера. Предишната дойде през 2014 г., когато отстъпи на легендата Владимир Кличко в първата си битка за световната титла.

"Това е нещо много трудно. Чаках този мач с голям интерес. Преди време бях казал, че Кубрат ще играе добре с Джошуа, но ме изуми това, което видях. Имам честта да съм бил в залата на Джошуа, да познавам половината от екипа му, защото играх в Англия. Хората там са големи професионалисти, обаче Кобрата има страшни оръжия. Последната година и половина гледаме как той е супер добре физически, има много хубава предна ръка, но Джошуа беше толкова подготвен тактически, че изолира всяко едно негово движение и беше водещата фигура. На Кобрата предната ръка не му помогна, дори бързината. Затова загуби според мен.", коментира Далаклиев.

61 Антъни Джошуа - Кубрат Пулев

"Мисля, че Кубрат не беше толкова концентриран по време на самата битка, колкото Джошуа. Просто мислите му, голямото желание да се представи добре и да покаже на всички, че ще излезе като мъж и ще направи нещо голямо, му изиграха лоша шега."

"Смятам, че Кобрата се намираше в несвои води. Джошуа веднага му показа, че няма да стане неговата игра и беше подготвен по всяка една точка. Дори, когато започна мачът, влезнах в кожата на Кубрат - аз съм бил по същия начин на олимпийските игри, преди това и на европейското първенство срещу англичанин. Сам срещу Англия! Изправяш се срещу цяла държава и срещу нещо голямо, защото там нещата са много по-дълбоки, отколкото си мислим ние. Хората работят доста по-професионално, дори и за аматьорския бокс. В България сваляхме по 4 кг на ден, а те там - по 500 гр на седмица. Всичко е изпипано детайлно."
Кубрат Пулев е в отлично здраве (снимки)
Кубрат Пулев е в отлично здраве (снимки)

"Очаквах да видя повече от Кубрат. Не знам на какво се дължи - дали на психическата умора или на голямото желание, защото той мислеше и искаше да направи нещо голямо. Това му беше шансът."

"Гледам в социалните мрежи и много се дразня. Започват някакви хора да плюят всеки един човек. Аз съм имал моменти като световен шампион. Аз съм имал моменти, в които съм бил вкъщи и съм се питал "Защо станах световен шампион, а толкова хора да не ме обичат и да искат да съм долу?" Не мога да го разбера това дали е балкански синдром или български манталитет. Усещал съм същото - и от близки хора и от всякакви. Има хора, които си мислят, че ние сме едни спортисти, които взимаме големите пари и ставаме милионери, но не правят сметка, че това е труд от дете - всеки ден. Половината от тези критици, които говорят много неща и всички са специалисти, ако изминат и два дена от нашия път с Кобрата, много бързо ще се откажат."

12 Детелин Далаклиев и Едуард Саруханян преди MAXFIGHT 42

"Гледам обективно на нещата. Аз на 30 години вече се чувствах зле и не можех да играя, а той е на 39 и поддържа някаква форма. От последния му мач за световна титла са 6 години тренировки, напрежение, ставане, трениране."

61 Антъни Джошуа - Кубрат Пулев

btvnovinite.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички