БФС прави национално съвещание на зоналните и областните съвети

БФС прави национално съвещание на зоналните и областните съвети

Национално съвещание на Зоналните и областните съвети на БФС ще се проведе утре в Базата в Бояна. То ще събере ръководителите по места на аматьорския футбол, като целта на срещата е да се обсъди каква е ситуацията в Трета, Четвърта, Пета лига, както и в детско-юношеския футбол.

На срещата ще присъстват и ръководни фигури от централата на Футболния съюз, които ще получат информация от първа ръка как стоят нещата извън efbet Лига. Ще бъде коментирано и попълването на Втора лига, което може да погълне още клубове от третото ниво при следващи фалити.

Както е известно, от Втора лига извън изпадащите четири, се отказаха още два отбора. Това са Ботев (Гълъбово) и Черноморец (Балчик), които имат право да продължат пътя си в аматьорския футбол. Още няколко отбора от Втора лига, в това число и един от лидерите от последната година, имат пък проблеми с лиценза. От централата изразиха увереността си, че останалите отбори от второто ниво ще започнат първенството.

Следващият важен въпрос, който ще се обсъжда, е формирането на четирите трети лиги за следващия сезон 2020/2021. И докато на Североизток отново ще има проблеми с попълването на групата с приличен брой отбори, то на Югозапад и на Югоизток има повече кандидати, дори и след разширяването на двете дивизии.

Едно нещо е ясно и сигурно. Колкото и отбори да се заявят за изкачване на по-високо ниво, баражи или квалификации няма да се провеждат, а ще се търсят други критерии за избора на отбори.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички