Разочарование за Уайт и Дейвис - няма да играят в "Крусибъл"

Разочарование за Уайт и Дейвис - няма да играят в "Крусибъл"

Бившият номер 2 в световната ранглиста Джими Уайт се прости с шансовете си да играе в "Крусибъл" за първи път от 2006 година насам. Това се случи, след като 52-годишният англичанин отстъпи с 8:10 фрейма срещу Матю Селт във втория кввалификационен кръг в Шефилд.

В откриващия си мач от пресявките за световното първенство Уайт се справи с Джеймс Уатана, а самият двубой бе изпълнен с напрежение и обрати. Уайт имаше преднина от 7:2 часи след първата сесия, като най-добрите му серии бяха от 53 и 67 точки. Селт пък записа брейкове от 84, 66 и 72 точки. Във втория сеанс ситуацията коренно се промени и Матю Селт спечели цели осем от изиграните девет партии. 30-годишният англичанин блесна с брейкове от 57 и 88 точки. В единствената част от сесията, която взе, Уайт реализира 52 точки. Съперник на Селт в последния квалификационен кръг е Том Форд.

Шесткратният световен шампион Стив Дейвис също отпадна в тази фаза на пресявките. Той претърпя тежко поражение с 1:10 части срещу Курт Мафлин. Мачът приключи с общо пет халф-сенчъри брейка - един от 60 т. за Дейвис и четири (64, 83, 57 и 81 т.) за Марфлин.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Следвай ни:

Още от Снукър

Виж всички