Марк Селби: Бях готов с речта си на загубил

Марк Селби:  Бях готов с речта си на загубил

Лидерът в световната ранглиста и действащ шампион от "Крусибъл" Марк Селби започна с измъчен успех защитата на трофея си в шефилдския театър. Веселяка от Лестър имаше преднина от 8:4 срещу Курт Мафлин, но позволи на съперника си да изравни, след което и да поведе с 9:8. Все пак Селби върна баланса в резултата за 9:9, след което измъкна и решаващата партия за 10:9 части.

"Поздравявам Курт, тъй като игра страхотно и не се даде на напрежението при дебюта си на световното първенство, заяви Селби. - От 8:5 той ми отмъкна мача от ръцете. На всяко друго място щеше да ме победи. При изоставане от 8:9 вече подготвях речта си на губещ. До края обаче знаех какво мисли съперникът ми и прецених, че трябва да събера мислите си, за да имам шанс. Това и стана. Има много големите играчи, които не са успели да защитят световната си титла след първия успех в "Крусибъл". Това определено е най-трудният турнир в календара и няма значение дали си действащ шампион, или не", допълни 31-годишният англичанин.

Междувременно Мафлин също сподели мнението си за срещата. "Имах своите възможности, но не се възползвах от тях. Марк заслужи победата. Трудно е да бъде победен. Бях спокоен дори когато изоставах с 3:6 фрейма след първата сесия. В края може би имаше лека умора", обясни световният номер 38.

Следващият съперник на Селби ще бъде определен от срещата между Стивън Магуайър и Антъни Макгил.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички