О'Съливан има фаворит за световното първенство

О'Съливан има фаворит за световното първенство

След броени дни Рони О'Съливан ще започне похода към шестата си световна титла в шефидлския театър "Крусибъл". Вместо да вярва в собствените си възможности за успех, Ракетата вижда друг изявен фаворит за трофея на най-престижния турнир в професионалния снукър.

Според Гения от Чигуел човекът, с когото всички трябва да се съобразяват, е Джъд Тръмп. Двамата с Рони имаха три сблъсъка във финали през този сезон, като О'Съливан записа 2 успеха в тях (в надпреварата "Шампион на шампионите" и UK Championship). 25-годишният Тръмп пък излезе победител в последния им двубой на финала на World Grand Prix.

"Джъд ме победи на голям финал и мисля, че това бе важно за него, каза Рони пред "Дейли Стар". - За мен той е фаворит на предстоящото световно първенство, но има и много други състезатели, които могат да поднесат изненада. Надявам се аз да съм един от тях. Не трябва да забравяме Марк Селби, Шон Мърфи и Нийл Робъртсън. Джон Хигинс също постепенно се връща към добрата си форма. Лично за мен обаче играчът, който е пред всички в момента, е Джъд. Ще видим какво ще се случи, когато навлезе в серия", допълни Ракетата.

Световното първенство по снукър започва на 18 април (събота).

Следвай ни:

Още от Снукър

Виж всички