Рони О'Съливан: Искам шеста, а даже и седма световна титла

Рони О'Съливан: Искам шеста, а даже и седма световна титла

Рони О'Съливан започва похода си към шеста световна титла във вторник, когато в 16,30 часа българско време ще излезе за първата сесия на откриващия си мач в "Крусибъл" срещу Крейг Стедман. Въпреки често противоречивите си коментари относно мотивацията и това доколко му се играе, Ракетата не скри, че би се радвал да триумфира в шефилдския театър отново.

"Не ми липсва състезателен дух. Разбира се, че искам да спечеля шеста и дори седма световна титла. Едва когато пристигна в Шефилд и усетя атмосферата ще разбера доколко съм подготвен. Странно е, защото очаквам с нетърпение световното първенство и в същото време не ми се иска да започва въобще. Това е кулминацията на сезона и всички ние нямаме търпение да вкусим от преживяването. Същевременно обаче турнирът продължава цели 17 дни и е трудно да останеш концентриран през цялото време, както и да запазиш форма", обясни 39-годишният О'Съливан.

"Печелил съм световната титла пет пъти и ми се иска да има още  - искам да изравня рекорда на Стив Дейвис, който бе мой идол, докато растях, продължи англичанинът. - Ще отида в "Крусибъл" и ще дам всичко от себе си - ще видим какво ще стане. Имало е случаи, в които съм се чувствал сякаш мога да продължа да играя още 17 дни. Така беше при трофеите ми през 2012 г. и 2013 г. Усещах, че играя много добре и че контролирам емоциите си. При останалите ми победи имах трудности - трябваше да наваксам, да се катеря нагоре, да се боря и в края на тези 17 дни бях напълно изтощен", призна Рони.

Още от Снукър

Виж всички