Стив Дейвис дава съвети на Ракетата преди световното първенство

Стив Дейвис дава съвети на Ракетата преди световното първенство

Шесткратният световен шампион Стив Дейвис призова Рони О'Съливан да "излзезе отново за риба" и да спечели шестия си трофей в "Крусибъл". Припомняме, че през миналата година Ракетата водеше с 10:5 фрейма срещу Марк Селби на финала на първенството на планетата, но отстъпи с 14:18.

Въпросът дали О'Съливан ще успее да стигне до рекордните седем световни титли на Стивън Хендри продължава да вълнува всички, като сред тях е и Дейвис. Той си позволи да коментира ситуацията около Рони, шансовете му в "Крусибъл", проблем ли е възрастта и доколко конкуренцията е фактор. 57-годишният англичанин си припомни и драматичния финал в шефилдския театър през 1985 година, когато губи със 17:18 части по последната черна топка сблъсъка с Денис Тейлър.

"Мисля, че за Рони е най-добре да гледа на ситуацията все едно, че е рибар - просто през миналата година рибата му се изплъзна. Трябва да забрави за този момент и да отиде отново на риболов. Сега трябва да хвърли въдицата във водата отново. За никого не е тайна, че той е най-добрият. Да, има други добри рибари около него, които също имат шансове хванат големия улов. При Рони обаче вече няма място за отстъпване", обясни Дейвис.

Опитният англичанин не пропусна да коментира и темата за възрастта на О'Съливан и факта, че той наближава 40-те. Освен това Дейвис изрази мнение, че сънародникът му е станал много по-силен психически, откакто работи със спортния психиатър д-р Стив Питърс. "В това отношение той е много силен. Рони приема нещата много по-спокойно - очаква следващия ден и следващия мач. Трябва да се отбележи, че постоянно идват нови състезатели. Въпреки че се намира в чудесна физическа форма, Рони ще започне да усеща тези 40 години. Именно това е възрастта, при която при много играчи нещо се преобръща и тръгва в лоша посока. Поне така се случи с мен и със Стивън Хендри. При Рони говорим за невероятен талант, така че той би могъл да пренесе добрата игра и в следващите години. Какви обаче ще бъдат изявите му на световното първенство - не е ясно. Не е задължително да има трудности, ако ирае на 45 или 47. Струва ми се, че физическата подготовка му дава предимство. Относно бъдещето и след края на кариерата, винаги има варианти. Всеки, който по някакъв начин е свързан със спорта на най-високо ниво, трудно се измъква от там. Не мисля, че има нещо, което би могло да замени при Рони вълнението от снукъра. Това е като наркотик - човек не може да се отърве", завърши Дейвис.

Още от Снукър

Виж всички