Гледай на живо

Аматьорският футбол отново е тук - вижте всичко най-интересно преди първия кръг в "Часът на Трета лига" с гост Стефан Дамянов

Теди Салпаров: Владо Иванов бе блестящ!

Теди Салпаров: Владо Иванов бе блестящ!

Физически проблем, който възпрепятства либерото на националния отбор Теодор Салпаров в мача срещу Холандия от група А на Европейското първенство, се оказа причина за прекъсване от повече от 10 минути. А България водеше с 1:0 гейма и комфортна преднина във втория.
На мястото на Салпаров се включи Владислав Иванов, който в първата част се бе появил като полеви играч. Това предизвика недоволството на холандския щаб, тъй като за този мач Пламен Константинов бе вписал като второ либеро разпределителя Андрей Жеков, който има физически проблем. И според правилника на мястото на Салпаров трябваше да влезе именно Жеков. Има обаче изключение - ако и двамата състезатели на съответния пост са контузени, то тогава могат да бъдат заместени от трети, в случая Владислав Иванов.
Ето какво каза Теди Салпаров след края на мача с Холандия пред медиите, сред които и BGvolleyball.com.

- Какво точно се случи в мача срещу Холандия?
- Проблемът не ми позволяваше да довърша мача, поне не на 100 %. Радвам се, че Владо Иванов се включи по блестящ начин и помогна да победим. В началото моята контузия бе минус, защото си водехме с 16:13 и 1:0 гейма и можеше да стане 2:0 и по-лесно да свърши мача. Такива срещи ни помагат за по-нататъшно израстване в турнира. Най-важното е, че отново зарадвахме цяла България. Драма, 3:2, но важното е, че победихме. 

- Допускахте ли изобщо възможността наистина Андрей Жеков да играе като либеро срещу Холандия?
- Не, не, такава вероятност изобщо не ми е минавала през главата, даже казах на Пепи (Петър Атанасов, б.р.) да ми бие някаква инжекция и да стягат крака, та ако трябва на един крак да играя.. но как ще играе Андрей? Той е още по-зле от мен с глезена и се нуждае от операция, пък ще го карам да играе.
 Нерви, контузии и все пак ценно 3:2 срещу Холандия 

- Той призна, че е бил готов ..
- Под формата на шега. Такава опция нямаше. 

- Сега има вероятност да срещнете отново Германия, този път на четвъртфинал. Има ли възмездие за сметките и цирка, който направиха срещу Холандия?
- Смятам, че има Господ. Никога не съм харесвал тези игри. Според мен би трябвало да има някакъв минус от цялата история, която направиха. Не им прави чест, все пак европейско първенство не се играе всяка година пред такава хубава атмосфера и публика, но те са си го избрали, няма какво да ги коментираме. Радвам се, че ние ги победихме и имаме самочувствие да излезем срещу тях с малко по-добро настроение на четвъртфинал.
 Нерви, контузии и все пак ценно 3:2 срещу Холандия 

- По лицето на селекционера на Германия Витал Хайнен се четеше недоволство след победата ви над Холандия ..
- Той е доста мръсен, тъй като подсказваше на холандците и това се виждаше. Това е един долен човек за мен. Заради начина, по който изиграха мача си срещу Холандия и с жестовете по време на нашия срещу холандците, не му прави чест. А в същото време коментира, че България за него е "втората му жена", "петото му дете" или не знам какво още. 

- След повече от три часа битка на терена срещу Холандия колко полезен ще бъде деня в повече, който ще имате за възстановяване преди четвъртфинала?
- Със сигурност повече, отколкото, ако бяхме играли осминафинал.

- Сега накъде?
- Продължаваме да се готвим по програмата на треньорския щаб и очакваме четвъртфинала. 

- Доказателство ли е победата срещу Холандия, че невъзможни неща няма?
- Абсолютно! Особено с тази публика и с този отбор, който дава всичко от себе си. Виждате, че има 14 равностойни играчи и който и да влезе, играе. И Миро Градинаров, и Владо Иванов, и двамата се включиха блестящо. Много се радвам, защото заслужавахме, след като си скъсахме, както се казва, дупето на Белмекен.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ХОЛАНДИЯ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички