Лазаров: Няма бойкоти, отборът играе мъжки

Лазаров: Няма бойкоти, отборът играе мъжки

"Какви бойкоти, това са измислици - отсече Данчо Лазаров, президентът на федерацията ни по волейбол, по повод лансираната версия, че Тодор Скримов и Николай Николов не искат да играят за България на европейското. - Нека се радваме, че отборът играе мъжки, бори се до последно и вече победи два силни отбора - Германия и Холандия."

Националите повалиха холандците с 3:2, станаха първи в групата и на четвъртфиналите очакват победителя от мача Германия - Белгия. Битката с "лалетата" бе белязана с голям скандал във втория гейм, когато се контузи титулярният либеро Теодор Салпаров и след люти спорове негово място зае Владислав Иванов, който бе записан като полеви играч.

"Говорих няколко пъти с Константинов и за Скримов, и за Николов, и за Жеков и ще ви кажа истината за тримата - Скримов искаше много да играе, но нищо не може да се направи срещу проблема с травмата. А и хората, които го познават, знаят, че той не е такъв човек да бойкотира. Николов също има болежки, но виждате, че другите двама центрове се справят много добре. А когато това е така, не се правят промени. За Жеков знаете ли какво ми каза Пламен още преди европейското? Андрей е дал много на българския волейбол и страшно много иска да играе това европейско. Съвестта ми не позволява да го извадя от групата и ще опитаме да се възстанови. Затова сме с трима разпределители. Но болката се оказа по-силна от желанието му. Андрей трябваше да отиде на лечение в чужбина още лятото, но сам пожела да бори с травмата и ако може, да играе", заяви пред "Труд" Данчо Лазаров.

Още от Волейбол

Виж всички