Теди Салпаров: Германия избра нас, но ще видим какво ще се случи (ВИДЕО)

Теди Салпаров: Германия избра нас, но ще видим какво ще се случи (ВИДЕО)

Либерото на националния ни волейболен отбор Теодор Салпаров, който се контузи при драматичната победа над Холандия с 3:2 на Европейското първенство, коментира, че Германия са ни избрали за евентуален съперник на 1/4-финалите, но ще видим какво ще се случи. Ето още какво сподели Теди Салпаров след срещата.

"Безпорно първото голямо "Благодаря!" е за публиката. След тази моя контузия и забавянето, когато водехме 16:13, можеше да поведем с 2:0, а след това да спечелим с 3:0, но това беше плюс за Холандия. Важното е, че в един много тежък момент успяхме да ги пречупим, да се върнем и да спечелим мача без значение с какъв резултат, защото за нас беше важно да пропуснем 1/8-финала, за да можем да си починем повече. Така можеш да си починеш по-добре, да анализираш отборите. Най-важното е, че победихме и много благодаря отново на феновете, които доказаха за пореден път, че са уникални".

"Утре ще разберем как съм. Ще направим един резонанс да видим, но получих разтежение горе на адуктора, което е неприятно и не ми даваше да мърдам левия крак, но Влади Иванов игра феноменално. Най-важното е, че България победи".

"Мисля, че сме готови за абсолютно всичко. Групата ни даде такава възможност - да бъдем готови за следващите мачове, защото всичките отбори бяха на ниво с изключение на Германия, победата над която ни дойде най-лесно и неочаквано. Избраха нас, но ще видим какво ще се случи. Да прескочат първо Белгия, които не са никак лош отбор, пък на 1/4-финала ще видим кой е бил прав - те или ние. Не стискаме палци за никой. Играем мач за мач. Който и да дойде, ако искаш да вземаш медали, трябва да биеш големите отбори. Така, че според мен винаги човекът, който избира и прави криви сметки, накрая реве. Бъдещето ще покаже!".

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ХОЛАНДИЯ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички