Владо Николов: Преодоляхме драмата с Теди, с тази публика пак може да бием Германия

Владо Николов: Преодоляхме драмата с Теди, с тази публика пак може да бием Германия

Капитанът на националния отбор Владимир Николов беше доволен от показания от съотборниците му характер след тежкия удар, който тимът ни понесе с контузията на титулярното либеро Теодор Салпаров. Теди напусна игра в средата на втория гейм, след което край съдийската маса се разрази спор относно влизането на Владислав Иванов.

Дискусията беше провокирана от треньора на Холандия Хидо Фермюлен. Споровете продължиха близо четвърт час, което уби инерцията у нашите, които бяха спечелили първия гейм. В крайна сметка националите се наложиха с 3:2 и спечелиха групата си, с което и ден почивка повече. В 1/4-финалите България ще играе с победителя измежду Белгия и Германия.
България - Холандия 
"Аз съм добре. Радвам се, че спечелихме един мач, който бе много труден и искахме да спечелим категорично, но за съжаление не успяхме. Загубихме 5-6 точки подред при една ротация. Загубихме малко концентрация при онази пауза. Излизането на Теди Салапаров ни се отрази. Имаше 10-минутна пауза, след която не успяхме да продължим с успешния ритъм. Владо също си свърши работата, но след всичко се разсеяхме, иначе вярвах, че имахме сили за едно категорично 3:0. Радвам се, че постигнахме това пред тази невероятна публика. За мен тази победа е важна, защото ще имаме един ден повече почивка. Надявам се, че ще успеем да спечелим решителния мач в сряда. На 90% ще срещнем отбора на Германия, те продължават да са фаворитите, но с тази невероятна публика се надявам да повторим първия успех. Ще видим до къде ще стигнат сметките. Спомням си един невероятен обрат срещу Полша на Европейското през 2013-а година. Днес играхме като един отбор, бяхме едно цяло с публиката", коментира опитният диагонал, който записа 27 точки в сблъсъка с Холандия.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ХОЛАНДИЯ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички