Николай Желязков: Това, което се случва в София, е феноменално!

Николай Желязков: Това, което се случва в София, е феноменално!

"Психологическото предимство е на наша страна, след победата, която направихме срещу Германия в първия мач. Един отбор, когато си прави тънки сметки..., аз не одобрявам това, което направи Германия. Важно е да излезе отборът и да даде най-доброто от себе си. Победата над Холандия сега ни дава един ден повече почивка, което е много важно за възстановяване и събиране на сили преди последната фаза на първенството. Така или иначе двубоят с Германия ще отвори вратите към медалите", коментира Николай Желязков, който е старши-треньор на ПАОК и бивш селекционер на България.

"Почивката ще се отрази на всички, не само на Владо Николов. При него е добре може би от гледна точка на възрастта, но абсолютно всички изразходват страшно много енергия в тези мачове, както физическа, така и психическа. Всяка минутка повече почивка е добре дошла. При всички положения почивният ден ще бъде положителен и за възстановяване на контузените. Това са много неприятни неща. Нямам представа какво е състоянието на Теди. Надявам се по най-бързия начин да се възстанови. Не мога да коментирам контузиите, защото си има треньори, които трябва да говорят на тази тема. Отборът е от 14 състезатели и има достатъчно резерви за всеки пост. За мен контузиите идват в повече от нормалното. Много е неприятно".

"Мисля, че публиката винаги е нещо положително. Тя помага страшно много на момчетата. Такава страхотна атмосфера не смятам, че се е виждала на друго европейско първенство. Това, което се случва в София, е феноменално. И е нещо много позитивно за българския волейбол като цяло, защото отзвукът от тази публика е изключително положителен в цяла Европа. Публиката може да помогне много и вече го направи. При всички положения помощта е много голяма. Но в крайна сметка момчетата трябва да се концентрират върху играта. Те са тези, които ще решат изхода от мача".

"Мачът с Германия, ако бие Белгия, ще бъде много по-различен от първия. Те ще са взели мерки относно тактическата игра на нашия отбор. При всички положения мисля, че силната игра на нашите момчета не им позволи на тях да се разгърнат. Ще бъде много по-труден и тежък двубой. Важен е резултатът. Красотата на играта отива на втори план".

"Дали ще спечелим красиво или грозно, няма значение. Могат да бъдат направени много анализи от победата ни. Обикновено ние сме отбор, който не тръгва много силно на първенствата, но сега стартирахме страхотно. Германия е стойностен тим, но до момента не показва своята класа. Не са в някакво блестящо състояние, но това си е техен проблем. Познавам момчетата много добре и вярвам, че могат да бият Германия два пъти. Имат възможности и сили да го направят. По принцип не е лесно да се бие два пъти един силен отбор за няколко дни. Практиката показва, че вторият мач винаги е по-тежък от първия. Особено, ако първият си го изиграл перфектно".

"За 5 дни могат да бъдат променени някои неща. Не само при тях, но и във всеки отбор, особено, когато разполага с добри изпълнители, каквито Германия несъмнено има. Когато технически си грамотен, може да промениш и тактиката. Но важното ще бъде ние да играем добре. Не мога да кажа, дали ние сме по-лесен съперник от Полша. Те действително не са страшни. Да, силни са, но е въпрос на много фактори, на моментно състояние. Мисля, че Германия за нас е добър съперник, на фона на всички отбори. Не може да се говори за слаб или силен. Слаби на 1/4-финалите няма. За мен нашият отбор има сили да спечели този мач".

Хари Латифян, "Тема спорт"

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ХОЛАНДИЯ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти