Тръмп спечели най-качествения мач на "Мастърс" досега

Тръмп спечели най-качествения мач на "Мастърс" досега

Джъд Тръмп направи отлично впечатление с победата си 6:4 над Уенбо Лян в определения от мнозина специалисти и анализатори най-добър мач от изиграните досега четири срещи в 1 кръг на “Мастърс”.

Асото в колодата отнесе доста подигравки и неособено ласкави коментари за новата си риза, но не привлече вниманието само с нея, защото се представи на много високо ниво срещу втората щека на Китай.

Тръмп направи пет халф-сенчъри брейка по пътя към успеха и ще очаква Шон Мърфи и Али Картър на четвъртфиналите. И двамата китайци пък напуснаха най-престижния турнир извън ранкинг системата още в първи кръг, като засега единственият представител на Азия остана Марко Фу, който ще срещне Рони О’Съливан.

Тръмп пък никога не е стигал финал в “Мастърс” в предишните си седем участия и ще се надява на по-сериозно постижение този сезон. Асото откри мача с разчистване на стойност 50 точки за успех в първия фрейм, а във втората партия Лян комбинира 10 червени с 10 черни, преди да пропусне трудната 11-а. Все пак, серията от 80 точки му стигна за 1:1, но тогава започна поредица от четири фрейма на сметката на британеца - 83, 72 и 52 му помогнаха да дръпне с 5:1.

Лян опита да се върне в мача с добри брейкове от 58 и 139 - той е начело в класирането на точковите серии и засега е фаворит за бонуса от 10 хиляди паунда - а още един сенчъри от 116 го доближи в резултата до 5:4. В крайна сметка обаче той пропусна рискована зелена за ъгъл в боулк зоната, обмисляйки преди това сейфти, което провокира Тръмп да направи 85 и да затвори мача - 6:4.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти