Кен Дохърти влезе в "Залата на славата"

Кен Дохърти влезе в "Залата на славата"

Една от живите легенди на снукъра и световен шампион през 1997 година Кен Дохърти бе приет в “Залата на славата” на ирландската телевизия RTE Sport. Редица негови бивши колеги се изказаха изключително ласкаво за триумфиралия в “Крусибъл” преди 20 години майстор на щеката, победил тогава на финала великия Стивън Хендри.

“Той е един от най-големите спортни посланици на страната по света, който някога ще иамме”, коментира Денис Тейлър - световен шампион през 1985 година.

Шесткратният победител в “Крусибъл” Стив Дейвис също не спести комплименти за Дохърти: “Дори когато губи, не губи вяра в себе си и не пада духом, което е най-доброто, което може да искаш. Той е чудесен човек, а когато победи Хендри за световната титла, го направи по великолепен начин.”
Стивън Хендри също си припомни въпросния дуел за най-ценния трофей в снукъра. “Много е добра нагласата му да продължава да преследва победите, има воля никога да не се предава. Каквото и да правех в този финал, все не изглеждаше достатъчно”, коментира великият шотландец.
“Гледах го как се развива още от аматьорите и до голяма степен израстнах с него. Той просто е чудесен човек, солиден. Също така животът му е подреден и искам да притежавам някои от неговите качества”, каза пък Рони О’Съливан.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти