Воложанина завърши с два медала на Европейското

Воложанина завърши с два медала на Европейското

Българката Татяна Воложанина спечели два медала при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара. Воложанина завоюва сребърното отличие на финала на обръч днес и бронз с България в отборното класиране снощи. На обръч българката изигра силно съчетанието си и получи оценка от 17.750 точки.

Европейска шампионка стана Полина Шматко от Русия с 18.825 точки, а трета се нареди Христина Погранична от Украйна със 17.450 точки. На финала на топка Татяна Воложанина се класира на пето мястo с 16.800 точки.
Българката остана шеста на бухалки с 16.100 точки, а златото взе рускинята Даря Трубникова сс 17.350.

На лента Воложанина се нареди четвърта с 14.750 точки, след като имаше неточности в изпълнението си. Европейска шампионка на този уред е Лала Крамаренко от Русия със 17.000 точки. Така до момента България има общо три медала от континенталното първенство - сребро на Татяна Воложанина на обръч днес и две бронзови отличия в многобоя при ансамблите и в отборната надпревара вчера.

От 13.30 часа започват финалите на отделните уреди при ансамблите, където България е сред фаворитите за медалите, а от 16.00 до 20.30 часа е надпреварата за многобоя при жените с участието на Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Още от Други спортове

Виж всички