Гимнастичките заминаха за Европейското в Испания

Гимнастичките заминаха за Европейското в Испания
Българският национален отбор по художествена гимнастика отпътува днес за испанския град Гуадалахара, където от петък до неделя ще се проведе европейското първенство. Водач на делегацията ще бъде президентът на българската федерация Илиана Раева. Старши-треньорът на ансамбъла Весела Димитрова определи състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, тъй като Теодора Александрова продължава да се възстановява от травма на ходилото.
При жените ще участват Катрин Тасева и Невяна Владинова, а при девойките - Татяна Воложанина, Анна Келман и Елизабет Йовчева. Грациите от ансамбъла заявиха, че очакват да си изиграят съчетанията добре с всички заложени елементи. "За нас всяко едно състезание е важно. Преди всяко състезание се притесняваме, напрежението е голямо. Засега това е най-важното ни състезание тази година", каза капитанът Симона Дянкова.

Според новите правила в регламента, в Гуадалахара за отборната надпревара ще се взимат резултатите от шестте най-високи оценки на девойки индивидуално и ансамбъл жени двете изигравания, като класирането ще бъде общо за съответната държава. В първия и втория ден на квалификациите, състезанието ще включва по два уреда при девойките и по едно изиграване на ансамбъл жени, след това ще бъде определен отборният победител, както и финалистите на уредите при девойките и при ансамблите. Девойките имат само финали на уредите, а ансамблите - многобой и финали. Жените ще играят само многобой в неделя.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти