Раева: Лесно е да гониш най-добрите, тежко е да отстояваш позицията на най-силен

Раева: Лесно е да гониш най-добрите, тежко е да отстояваш позицията на най-силен

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на бългаските гимнастички до момента в третия ден на Европейското първенство в испанския град Гуадалахара. Българският ансамбъл спечели златните медали във финала на три топки и две въжета, а Татяна Воложанина взе сребро на финала на обръч при девойките.

"Златен медал за българския ансамбъл на европейското първенство в Гуадалахара, Испания. Много тежко състезание... Всички очакваха и искаха титла за българския ансамбъл - и състезателки, и треньори, и съдии, и конкуренти, и дошлите да ни подкрепят български фенове и една ВЕЛИКА ИСПАНСКА ПУБЛИКА, развяваща български знамена и крещяща BULGARIA, BULGARIA, BULGARIA...!", написа Раева в профила си във Фейсбук.

"Какво се видя на това състезание: Българският ансамбъл е най-силният отбор в света в този момент, без съмнение! Когато играем без грешка и съперниците ни играят без грешка ги побеждаваме. Когато грешим малко, а съперниците ни играят без грешка, пак ги побеждаваме. Когато знаем, че сме без конкуренция и трябва да спечелим с лекота златния медал, допускаме груби грешки. Лесно е да гониш най-добрите, тежко е да отстояваш позицията на най-силен. Невероятните ни момичета страдаха много, изживяха своя катарзис снощи от допуснатата груба грешка. И това е добре...Те са смели, много можещи, искащи и избрани! Но имат все още само една година зад гърба си. Трябва да се учим! Имаме да учим най-важния урок! И ще го научим! Защото тяхната дисциплина, мотивация, трудолюбие, воля, силен дух и огромно желание ще бъдат най-важният им помощник! Вчера взеха бронзов медал в многобоя, днес златен на финалите, а са толкова недоволни. И това е добре..Трябва да сте щастливи и благодарни, красивите ми лъвици, защото по-голяма победа от загубата няма! Гордея се и ви обичам! Вие сте УНИКАЛНИ! Имате блестящ треньор, с който ще сбъднете мечтата си! Просто, само продължавайте по същия начин! Друг път няма!", написа още Илиана Раева.

“Огромен пробив при девойките! Днес Таня спечели сребърен медал на финалите на обръч. Невероятен малък голям боец! Таня беше смела и много впечатляваща! Невероятна работа на треньорката Силвия Стойнева! Обичам ви и се гордея с вас!", завърши президентът на БФХГ.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти