Тиери Анри осъди расизма, но и протестите в САЩ

Тиери Анри осъди расизма, но и протестите в САЩ

Легендата на Арсенал и настоящ наставник на Монреал Импакт Тиери Анри осъди проявите на расизъм в САЩ, но междувременно се обяви и против избухналите поради тази причина протести в американските градове.

"През последните няколко дни събирах мислите си, за да опиша красноречиво моите чувства относно трагичната и ненужна смърт на Джордж Флойд. Щеше да е прекалено лесно да пиша с емоция, омраза и гневни мисли веднага след случилото се. Въпреки че все още ги има тези чувства, ще направя опит. Защо това се случва през 2020-а? Защо същите тези расисти аплодират всяко етническо малцинство, което играе за техния отбор, но проявяват агресия спрямо същите тези малцинства на улицата? Защо всички методи, които използваме, за да премахнем това от нашето общество, не работят? Това се случва от твърде отдавна и сме стигнали прекалено далече, за да бъде толерирано в модерното общество.

Не подкрепям насилието, плячкосването или рушенето на собственост, тъй като това няма да реши никакви проблеми и много измъчвани от расизъм индивиди са жертви на това поведение. Защо трябва хората да бъдат наказвани от тези, които преживяват същите трудности, смут и расистко насилие? Хората, които са работили през целия си живот, за да изхранват семействата си, а след това плодовете на труда им са унищожени в протестите срещу проблемите, от които самите те страдат? Това не е решението. Въпреки това, ние наистина спешно СЕ НУЖДАЕМ от промяна, ИЗИСКВАМЕ промяна и, най-важното, ЗАСЛУЖАВАМЕ промяна. Направете го възможно СЕГА. СТИГА ТОЛКОВА", публикува Анри в Туитър.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти