Футболисти на "червените" се включиха в кампанията BLM

Футболисти на "червените" се включиха в кампанията BLM
Али Соу: Целта ни е да спечелим Купата!
Али Соу: Целта ни е да спечелим Купата!

Част от играчите на ЦСКА-София се включиха в световната кампания срещу расизма Black Lives Matter. Тя бе стартирана след смъртта на Джордж Флойд, причинена от полицай в Минеаполис, САЩ. От футболистите публикации в социалните мрежи направиха Али Соу, Брадли Мазику, Едвин Джеси и Рубен Пинто. "Черните животи имат значение. Разпространявайте любов сред младото поколение, а не омраза", написа Соу.

Именно вторник бе определен като световен ден за почит към жертвата и за сериозно повдигане на вниманието към расизма. В кампанията се включиха стотици популярни спортисти и артисти.
В българския футбол в последните месеци имаше две подобни прояви. Първо на мача с Англия малка групичка гамени отправиха обиди на расистка основа към британски играчи. После пък бившето крило на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор също стана обект на обиди в двубоя с Арда (Кърджали) за купата.

Вчера пък бранителят на "армейците" Брадли Мазику навърши 24 години. Той е в тима от  месец септември миналата година. Люпко Петрович го определи като най-добрия ляв бек в първенството.

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти