Гард на Бостън поведе протест срещу расовата дискриминация (видео)

Гард на Бостън поведе протест срещу расовата дискриминация (видео)

Гардът на Бостън Селтикс Джейлън Браун поведе мирен протест в Атланта, след като прекара 15 часа в шофиране от началната си точка Бостън. Вицепрезидентът на Асоциацията на играчите в НБА отбеляза, че статутът му на знаменитост, играч от НБА и вицепрезидент на Асоциацията не го изключва от продължаващите проблеми, пред които е изправено американското общество.

"Карах 15 часа, за да стигна до моята общност в Джорджия. Това е мирен протест. Няма значение, че съм знаменитост и играч от НБА. Това не ме изключва от дискусиите по темата. На първо място съм чернокож и съм член на тази общност... Повишаваме осведомеността на несправедливостите, които виждаме. Това не е наред и като млад човек трябва да се вслушате в нашата гледна точка. Нашите гласове трябва да бъдат чути. Аз съм на 23 години и още не знам всички отговори, но усещам как се чувстват всички останали. Със сигурност", сподели Браун.

Младият гард поведе протеста с мегафон и табела с надпис "Не мога да дишам", която е препратка към смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис. Той бе убит от полицая Дерек Шовен, който коленичи на врата му и така не му позволи да диша за няколко минути.

Освен Браун, колегите му Малкълм Брогдън, Денис Смит-джуниър, Джей Ар Смит и Джордан Кларксън бяха сред играчите от НБА, които също взеха участие в протестите срещу полицейската бруталност и расовата дискриминация.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти