ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Волейболът търси 800 бона за организиране на световното

Волейболът търси 800 бона за организиране на световното

Треньорът на мъжкия ни национален отбор ще е ясен до края на май

Ръководството на волейболната ни федерация взе официално решение да кандидатства за домакинство на световното първенство за младежи до 21 години през 2021-а. Това стана факт след провеждането на Управителния съвет на централата, който се състоя с конферентна връзка. Крайният срок за подаване на документите в международната федерация FIVB е последната седмица на май.

Любо Ганев: Сега е моментът да се помогне на младите
Любо Ганев: Сега е моментът да се помогне на младите

"За съжаление Министерството на младежта и спорта не спонсорира подобни първенства, което означава, че ние сами трябва да намерим спонсори и партньори, които да ни помогнат. За мен това е много голямо първенство, тъй като на него ще се изявят всички бъдещи звезди на световния волейбол. Вярвам, че ще успеем да се справим със задачата. Нужни са две зали с минимум по 2500 места, както и по една тренировъчна към тях, за да може да сме домакини. Отговаряме на тези условия, все още нее сме решили с кои градове да кандидатстваме. Необходдими са ни около 700-800 хиляди лева, за да се справим с това домакинство, и вярвам, че ще успеем", сподели за "Тема Спорт" президентът на федерацията Любо Ганев.

Пранди или българин начело на националите
Пранди или българин начело на националите

Той допълни, че след като вече са утвърдени отделните комисии към федерацията, има срок до края на май да бъдат посочени и кандидатите за национални треньори във всички възрасти. Треньорската комисия е оглавена от Людмил Найденов, като той вече заяви, че опциите са две - Силвано Пранди или български специалист. До края на този месец от там трябва да излязат с предложения, които да бъдат обсъдени и съответно одобрени от Управителния съвет. Ръководството най-вероятно ще се събере именно в последната седмица на май, за да обяви и кой ще води мъжкия ни национален тим на европейските квалификации през август.

Хари ЛАТИФЯН, в."Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички