Утвърждават днес тандема Силвано Пранди - Николай Желязков

Утвърждават днес тандема Силвано Пранди - Николай Желязков

Тандемът Силвано Пранди - Николай Желязков ще бъде утвърден днес да поеме националния отбор по волейбол при мъжете. Управителният съвет на БФВ ще организира конферентна връзка, която трябва да започне в 11,00 часа. Водеща тема, която ще бъде обсъждана е именно назначаването на треньорите при мъжете и жените, както и при подрастващите.

36 България - Германия 1:3

Професора и наставникът на Нефтохимик се очаква да получат предложение да водят заедно “лъвовете” в следващите 2 години. Пранди ще продължи да бъде начело на националния отбор, докато Желязков ще влезе в ролята на помощник, но с ясната идея, че той именно ще наследи поста през 2022-а. Двамата ще трябва да дебютират като екип през лятото, за когато са предвидени европейските квалификации.

35 България - Нидерландия 3:0

Трикольорите са в група с Израел и Австрия, като мачовете са през август и септември. Победителят се класира за шампионата на Стария континент догодина.

При дамите дилема няма. Там Иван Петков ще продължи да изпълнява задълженията си. Мартин Стоев също се очаква да остане начело на юношите до 18 години, като за останалите възрастови групи ще бъдат обсъждани предложенията, идващи от Треньорската комисия.

Управителният съвет ще дискутира и няколко имена, които да заемат позицията на мениджър на националните гарнитури. Фаворити са бившият капитан на представителния ни тим и настоящ шеф на Левски Владимир Николов, както и Борис Халачев, който заема сходна длъжност в Марица. Идеята е двамата да отговарят за мъжкото и женското направление.

Ръководството също така трябва да обяви и конкурс за директор на НВЛ. В момента позицията е вакантна, след като Мина Николово се раздели с поста. Иманата ще бъдат поставени на обсъждане от клубовете от елита, които следващата седмица трябва да обявят и кой да застане начело на Лигата. Техният фаворит ще бъде утвърден за следващото заседание на УС в края на юни.

Хари Латифян, “Тема Спорт”

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти