Още една голяма крачка към завръщането на Премиър лийг, безплатните мачове са сигурни

Още една голяма крачка към завръщането на Премиър лийг, безплатните мачове са сигурни
Премиър лийг официално получи разрешение да се завърне през юни
Премиър лийг официално получи разрешение да се завърне през юни

Правителството на Великобритания подкрепи плана на подновяването на футболните двубои през юни. Това заяви Оливър Даудън, държавен секретар по културата, медиите и спорта в Обединеното кралство, след днешната среща с ръководствата на Футболната асоциация, Премиър лийг и Английската футболна лига. В добавка министърът потвърждава, че излъчването на срещите трябва да бъде по-достъпно за привържениците, което затвърждава намеренията повечето мачове да имат телевизионно покритие, като някои от тях ще бъдат и безплатни за феновете. 

"Проект рестарт", върху който работят активно във Висшата лига, планира подновяване на първенството на 12 юни. 

"Правителството отваря вратата за това футболът със състезателен характер да се завърне по безопасен начин през юни. Това трябва да включва и възможността на феновете да бъде осигурен по-широк достъп до излъчваните на живо събития. Сега футболните власти трябва да постигнат съгласие и да финализират детайлите на своите планове. На лице е общото добро желание това да бъде направено заради феновете, футболната общественост и нацията като цяло. Правителството и нашите медицински експерти ще продължат да предлагат напътствия и подкрепа, преди да бъде взето каквото и да било окончателно решение. 

Всички се съгласихме, че ще продължим само ако е безопасно. Здравето и благополучието на играчите, треньорите и персонала са на първо място", заяви Даудън

Още от Футбол свят

Виж всички