Решението за Премиър лийг може да се отложи с цели две седмици

Решението за Премиър лийг може да се отложи с цели две седмици

Окончателното решение за това дали сезонът в Премиър лийг да бъде подновен може да се отложи с около две седмици и да се вземе в началото на юни. Намеренията бяха още в понеделник "проект рестарт" да бъде подложен на гласуване от клубовете, след като правителството на Великобритания вече даде своето разрешение за завръщането на двубоите през следващия месец. Колебанията на много от играчите, част от които вече изразиха публично своята резервираност, обаче може да забави целия процес. Най-вероятно в понеделник ще бъде гласувана само т.нар. Първа фаза, която включва подновяването на груповите тренировки при съответните мерки за сигурност и спазването на дистанция. Предполага се, че тази фаза ще получи одобрение без особен проблем. Не обаче така стоят нещата с Втора фаза, според която вече ще бъде позволен пълен контакт между играчите и единоборства по време на заниманията. Тук вече футболистите са притеснени, че така се подлагат на голям риск от зараза с COVID-19. 

Английските медии твърдят, че играчите искат поне още една седмица, в която да бъдат убедени, че здравният протокол, който ще бъде следван, ще им даде достатъчно гаранции. Засега не е насрочена нова среща между капитаните на отборите и ръководството на Премиър лийг. 

Заради всичко това решението за подновяване на сезона може да бъде взето най-рано в седмицата, започваща на 25 май. Реалистично погледнато обаче е много трудно това да се случи преди 1 юни. 

Още от Футбол свят

Виж всички