Положителни новини относно футбола в Англия

Положителни новини относно футбола в Англия

Отборите от Висшата лига може да получат разрешение да играят на собствените си стадиони. Правителството е склонно да позволи това да се случи, въпреки че първоначалният план бе сезонът да се доиграе на неутрални терени.

Вчера са се провели положителни разговори между представители на Министерството на културата, медиите и спорта и хора от Висшата лига, ФА и Футболната лига, както и представители на полицията.
Много от играчите в Премиър лийг ще обявят, че не искат да подновяват тренировки от понеделник?
Много от играчите в Премиър лийг ще обявят, че не искат да подновяват тренировки от понеделник?

Органите на реда са споделили, че нямат проблеми мачовете да се провеждат на стадионите на клубовете, ако серия от критерии за безопасност бъдат спазени. Една от основните причини първоначалното предложение за доиграване на сезона да включва срещи на неутрални терени бе опасността фенове да се събират около стадионите. Това притеснение остава, но част от клубовете са отбелязал, че тази опасност съществува и при неутралните места.

Идеята тимовете да играят на своите стадиони започва да става все по-реална. За да се случи това, клубовете ще трябва да осигурят, че социалното дистанциране от два метра разстояние се спазва. Те ще трябва и да заплатят за допълнителните разходи за стюарди, които да осигуряват реда.

Още от Футбол свят

Виж всички