УЕФА може да удължи крайния срок за решенията за първенствата

УЕФА може да удължи крайния срок за решенията за първенствата

УЕФА може да удължи срока, в който отделните федерации и лиги трябва да дадат информация на европейската централа какъв е окончателният им план за бъдещето на съответните първенства. В него трябва да бъде упомената датата, на която надпреварите ще се подновят, както и форматът на шампионатите. В момента 25 май е последният ден, на който може да се случи това. 

Според английските медии обаче срокът може да бъде удължен специално заради Премиър лийг. В Англия планират първенството да бъде възстановено на 12 юни, но все още има доста неща за доуточняване, като големите проблеми са нежеланието на клубовете да играят на неутрални терени, каквато бе първоначалната идея, и информациите за увеличаващия се брой играчи, които се страхуват да се завърнат на този етап. 

Висшата лига може най-рано да обяви официално плана си на 18 май, когато е следващата среща между клубовете. Тогава трябва да бъдат гласувани всички предложения. Ако спорните въпроси обаче не бъдат изяснени в следващите дни, то Висшата лига може да има нужда от допълнително време. 

Иначе вчера правителството на Великобритания даде "зелена светлина" за това след 1 юни да се разреши провеждането на професионални спорни събития при закрити врата. Задължителното условие обаче е дотогава да няма влошаване на ситуацията с разпространението на коронавируса след облекчаването на някои от мерките. 

Още от Футбол свят

Виж всички