Премиър лийг официално получи разрешение да се завърне през юни

Премиър лийг официално получи разрешение да се завърне през юни
Старт на 12 юни и мачове на неутрални терени, гласи планът, който днес одобрили в Премиър лийг
Старт на 12 юни и мачове на неутрални терени, гласи планът, който днес одобрили в Премиър лийг

Правителството на Великобритания официално даде своето разрешение битката в Премиър лийг да бъде подновена през следващия месец. Забраната за организиране на професионални спортни събития в страната е в сила до 1 юни, но след това се "позволява провеждането на културни и спортни събития с телевизионно покритие при закрити врата, като се избягва рискът от мащабен социален контакт". Това гласи стъпка две от  публикувания днес правителствен план, чийто обем е повече от 50 страници, в който детайлно са обяснени всички мерки и бъдещи действия в условията на пандемията. Още вчера премиерът Борис Джонсън направи изявление, в което начерта някои основни положения в т.нар. от него "пътна карта за повторно отваряне на обществото".

Разбира се, за да се случи горното, от правителството уточняват, че условието е дотогава да бъде постигнат "достатъчен напредък в ограничаването на разпространението на вируса." 

В същия документ се споменава, че завръщането на публиката  ще е възможно на "значително по-късен етап, който е в пряка в зависимост от намаляването на броя на инфектираните". Медиите на Острова продължават да твърдят, че е възможно да се случи чак след откриването на ваксина срещу COVID-19. 

Всичко това означава, че пред "проект рестарт", който планира подновяване на мачовете на 12 юни, има само още една пречка. Тя се състои в това, че поне 14 от 20-те клуба трябва да гласуват "за" него. 


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти