Клубовете от Премиър лийг вече са обединени по въпроса, който ги разделяше

Клубовете от Премиър лийг вече са обединени по въпроса, който ги разделяше
Премиър лийг официално получи разрешение да се завърне през юни
Премиър лийг официално получи разрешение да се завърне през юни

Клубовете от Премиър лийг са се обединили по време на вчерашния видеоконферентен разговор. Това твърди изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс. До вчера се твърдеше, че има голямо разделение по въпроса дали мачовете трябва да се проведат на неутрални терени, като последните информации бяха, че поне осем клуба са категорично против и поради това могат дори да саботират "проект рестарт". Мастърс твърди, че всъщност всички клубове са обединени от желанието да играят домакинските си мачове на своите стадиони, ако е възможно. Именно това ще се опита да договори ръководството на Висшата лига с правителството на Великобритания, което вчера принципно даде "зелена светлина" са подновяване на професионалните спортни надпревари от 1 юни. 

На вчерашната среща са се изяснили още два много важни момента. Първо, нито един клуб не е поискал официално официално сезонът да бъде съкратен или в неговия край да няма изпадащи отбори. Всички продължават да бъдат категорични, че сезонът трябва да завърши. Втората важна подробност е, че клубовете са гласували за това договорите на футболистите, които изтичат на 30 юни, да бъдат удължени. Играчите под наем също могат да довършат сезона в отборите, на които са преотстъпени, в случай че и трите страни са съгласни за това. 

"Всички предпочитат да има домакинства и гостувания, ако е възможно. Ясно е, че някои клубове са по-твърди в това отношение в сравнение с други. Диалогът продължава. Говорихме и с властите за условията, при които Премиър лийг може да се завърне. Няма да се вземат никакви решения преди да разговаряме с играчите и мениджърите. Тези срещи ще се състоят по-късно през тази седмица. Ако сезонът се доиграе, никой не е предлагал или говорил за възможността да няма изпадащи отбори. Клубовете се обединиха", заяви Мастърс. 

Днес и утре трябва да се проведат въпросните разговори с мениджърите и играчите, а в четвъртък има нова среща между ръководството на Висшата лига и членове на правителството. Планът отборите да подновят пълноценни тренировки от понеделник, 18 май, остава. Тогава ще се проведе и следващата виртуална среща на представителите на клубовете, на която те трябва да приемат официално плана за рестарт, след което да бъде обявено, че мачовете се завръщат на 12 юни. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти