Гледай на живо

ЦСКА - София сломи Ботев Враца с 4:2 като гост и загря подобаващо за следващите важни двубои - на живо от ст. "Христо Ботев"

Уотфорд също се обяви против плана, "стършелите" твърдят, че в опозиция са повече от шест клуба

Уотфорд също се обяви против плана, "стършелите" твърдят, че в опозиция са повече от шест клуба

Уотфорд е третият клуб, който официално обяви, че е против плана сезонът в Премиър лийг да се доиграе на неутрални терени. До този момент Брайтън и Астън Вила също заявиха своето отрицателно отношение към тази идея. Твърди, че всичките шест клуба, които са замесени в битката за оцеляване, са против и ще се опитат да блокират т.нар. "проект рестарт". За да бъде приет, той трябва да получи подкрепата на 14 от 20-те клуба. От Уотфорд обаче твърдят, че в опозиция са повече от шест отбора. 

"Разбира се, напълно приемам факта, че не може да има фенове на стадионите. Сега обаче ни се казва, че не можем да играем оставащите мачове на "Викърдиж Роуд". И така да загубим предимството, което нашият стадион, който добре познаваме, ни носи. Във Висшата лига няма алтруизъм. Има само 20 различни интереса, които само понякога се припокриват. Затова някои клубове са щастливи да подпишат проекта, тъй като в своя компрометиран вариант той може да им донесе само позитиви. Ливърпул ще може да спечели титлата, а други клубове - да си осигурят място в евротурнирите през следващия сезон. Но когато най-малко шест клуба, а аз подозирам, че може да са и повече, са загрижени от очевидните недостатъци и пагубните ефекти от изиграването на една минилига от девет кръга, то вярваме, че Премиър лийг е задължена да се занимае и да разреши тези притеснения. В света на Covid-19 няма такова нещо като напълно безопасна среда, където и да играем", заяви пред "Таймс" изпълнителният директор на Уотфорд Скот Дъксбъри. 

Още от Футбол свят

Виж всички