Бъдещето на сезона в Премиър лийг няма да се реши днес, но е ясно кога ще стане това

Бъдещето на сезона в Премиър лийг няма да се реши днес, но е ясно кога ще стане това

Следващите осем дни ще бъдат решаващи за бъдещето на сезона в Премиър лийг. Днес има насрочена видеоконферетна среща между 20-те клуба от елита, на която отново ще се обсъждат детайлите по "проект рестарт". На нея обаче едва ли ще се стигне до гласуване и официално оповестяване на голямата новина, която всички чакат. Вчера премиерът Борис Джонсън обяви някои стъпки по облекчаване на мерките в страната, но в неговото изявление не се спомена нищо конкретно за професионалния спорт. В четвъртък ще има среща между членове на правителството и ръководството на английския футбол, на която ще стане ясно дали властите във Великобритания ще дадат зелена светлина за подновяването на сезона. Преди това - утре и вдругиден, ще има разговори с играчите и мениджърите, на които трябва да се разбере каква е тяхната позиция. 

Според плана отборите трябва да подновят пълноценни тренировки другия понеделник - на 18 май. За тогава е насрочена и следващата голяма среща между клубовете. Именно на 18 май се очаква да бъде обявено официално и кога и как сезонът ще бъде подновен. Намеренията са това да се случи на 12 юни, като до момента няма индикации, че датата може да бъде изместена. 

Крайният срок, който УЕФА постави на федерациите, за да обявят те своите намерения за това как ще завършат първенствата в съответните страни, е 25 май. 

Още от Футбол свят

Виж всички