Над 50 футболисти от Премиър лийг могат да откажат да играят

Над 50 футболисти от Премиър лийг могат да откажат да играят
Вече девет клуба от Висшата лига са дали право на футболистите си сами да решават дали ще играят
Вече девет клуба от Висшата лига са дали право на футболистите си сами да решават дали ще играят

Повече от 50 футболисти от елитните тимове в Англия могат да откажат да играят в мачове, след като сезонът се поднови, тъй като не смятат, че е достатъчно безопасно за здравето им да се завърнат на терена. Според "Мирър" един от клубовете вече е огласил тези тревоги. Според информациите на този етап във всеки отбор има по двама-трима играчи, които се страхуват да се завърнат към нормалните дейности. Футболистите се тревожат не толкова за своето здраве, колкото за това на своите семейства.  Играчи и треньори отказват да подпишат документ, свързан с подновяването на Висшата лига

"Мирър" твърди, че един играч е заявил, че ще откаже за момента да се завърне към тренировките и мачовете, тъй като се страхува да не зарази детето си, което е само не шест седмици. Други пък се притесняват за близки членове на семействата, които по принцип имат здравословни проблеми и евентуална зараза може да се окаже пагубна за тях. 

Наскоро голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро говори в прав текст за това, че много играчи се страхуват за семействата си в тази ситуация. Изпълнителният директор на Брайтън Пол Барбър също заяви, че няколко от футболистите на отбора също са споделили тези свои опасения. 

Още вчера излезе информация, че от Висшата лига са изпратили заявления до играчите и треньорите, които трябва да дадат писменото си съгласие за възстановяване на футболните дейности в условията на пандемията. Не е малък броят на тези, които за момента отказват да подпишат. 

В понеделник ще се състои поредната видеоконферентна среща на представители на всички клубове в Премиър лийг, а за четвъртък е уговорен подобен разговор с отговорните фактори от правителството на Великобритания. След това трябва окончателно да бъде одобрен проекта за рестарт на шампионата. 
Няколко клуба вече подновиха занимания, като за момента играчите тренират на малки групи. На 18 май трябва да стартират пълноценните тренировки, а на 12 юни да започнат и мачовете. 

Голяма част от клубовете са обявили, че по никакъв начин няма да принуждават футболистите да играят, ако те не се чувстват достатъчно сигурни. 

Още от Футбол свят

Виж всички