Президентът на Кристъл Палас направи песимистична прогноза за Висшата лига

Президентът на Кристъл Палас направи песимистична прогноза за Висшата лига

Президентът на Кристъл Палас Стийв Париш каза пред ББС, че е възможно в Англия дълго време да не се играе футбол, ако клубовете не успеят да постигнат бързо съгласие за подновяване на Висшата лига.

Бунтарите на дъното в Премиър лийг остават без почти никакви варианти
Бунтарите на дъното в Премиър лийг остават без почти никакви варианти

В понеделник представители на 20-те тима ще разговарят относно проекта "Рестарт", който цели възобновяването на спряното през март първенство. Дори и да бъде постигнато съгласие между тях обаче, правителството ще има последната дума за очаквания старт. "Ние бихме били лишени от нашите задължения, ако не намерим бързо начин как да върнем футбола. Но това може да се окаже извън нашите възможности", каза Париш. Към момента основният обсъждан вариант включва мачове на неутрален терен, но поне три клуба ще се обявят срещу него. Това са Астън Вила, Брайтън и Уотфорд.

Според Париш е много важно и какво ще се случи в Германия, където се планира рестарт на Бундеслигата през следващата седмица. "Примерът на Германия може да бъде шаблон, който да последваме. Искаме да видим какви ще бъдат предизвикателствата пред тях. Те могат да се окажат непреодолими и нашето притеснение е, че ако се окажат непреодолими сега, тогава може да останем без футбол за много, много продължителен период от време и това да има огромни последствия за играта", коментира Париш

"Идеалният вариант ще бъде първенството да завърши нормално, а не по служебен път и всеки отбор на играе на собствения си стадион, но това зависи изцяло от правителството и местните власти, а не от нас в клубовете. От полицията ясно заявиха, че не са в състояние да пазят всички стадиони в Англия. Знам каква е позицията на Уотфорд, но в момента да играем на неутрален терен може да е най-малко зло. Няма лесно решение на задачата, пред която сме изправени. Затова трябва да работим като колектив и мисля, че в крайна сметка ще стигнем до консенсус", добави още шефът на Кристъл Палас.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти