Заплашиха последните три отбора от Премиър лийг, ако не подкрепят плана за рестарт

Заплашиха последните три отбора от Премиър лийг, ако не подкрепят плана за рестарт
Шест клуба се опитват да саботират рестарта на Премиър лийг
Шест клуба се опитват да саботират рестарта на Премиър лийг

Последните три отбора от Висшата лига са били предупредени, че изпадането им може да бъде наложено от останалите тимове, ако продължат да пречат на плана за възобновяването на сезона на неутрални терени. Норич, Астън Вила и Борнемут са под заплаха, тъй като клубовете, които най-много искат първенството да бъде подновено, са решили да поискат изпадащите да бъдат определени с гласуване, в случай че не се стигне до единодушно решение за рестарта на кампанията. Големият проблем за споменатите три тима е, че мнозинството ще гласува те да изпаднат. На Норич, Астън Вила и Борнемут е било съобщено, че най-добрият им шанс за оставане в елита на Англия е, ако се върнат на терена и се борят за измъкване от зоната на изпадащите.

Въпреки, че няма да има официално гласуване в понеделник, клубовете ще бъдат помолени да одобрят някои елементи от плана за рестартиране на сезона. 

От друга страна Уест Хам, Брайтън и Уотфорд също са против връщането на терена, тъй като те са най-близко до зоната на изпадащите и са най-застрашени да изгубят сигурното си място в елита. 

В сряда собственикът на Астън Вила Кристиан Пърслоу се срещна с този на Брайтън Пол Барбър, като двамата очертаха противопоставянето си спрямо идеята мачовете да се играят на неутрален терен и сезонът да бъде рестартиран по този начин. 

"Две трети от нашите победи са у дома. Имаме още 6. Да изгубим това предимство е огромно решение и аз не бих се съгласил с него, освен ако обстоятелствата са правилни", заяви Пърслоу. 

Подкрепата на последните три отбора би била достатъчна, за да се доиграят останалите мачове от Висшата лига. За да се вземе това решение, 14 клуба трябва да подкрепят проекта за рестарт. Шефовете на Висшата лига се опасяват, че неединодушен вот следващата седмица ще им донесе огромен брой публични критики, особено ако играч от клуб, който е против рестарта на сезона, бъде заразен с коронавирус.

Още от Футбол свят

Виж всички